Rudskogen Motorfestival: Tidenes norske motorfest AutofilTV

Rudskogen Motorfestival: Tidenes norske motorfest

I over ti år har Harald Huysman båret på en drøm om å lage i stand en skikkelig motorfest her hjemme. I år ble drømmen endelig til virkelighet! Vi tok turen og fikk bakoversveis...

Nye Rudskogen er blitt 3,3 kilometer lang og inneholder alt det en ekte racerbane skal: Blinde svinger, kupert terreng, høyfartsstrekninger og alle fasiliteter både for førere og publikum.
– Vi ville vente til vi kunne gjøre det skikkelig, og nå er endelig traseen klar, sier Rudskogen-sjef Harald Huysman, som sammen med et stort antall motorinteresserte har stått på dag og natt for å lage motorfest.
– Motorfestivalen skal være en stor hagefest for alle som er interessert i motor. Og alle jeg har snakket med er storfornøyde!

Det var nesten ikke grenser for hva vi fikk se på banen. Drifting med tilhørende tunge røykskyer, NM-runde i Shortcar, oppvisningsløp i RoadRacing, historiske formelbiler og mye, mye mer...Primus motor Harald Huysman lover at festivalen skal bli et årlig arrangement.
Primus motor Harald Huysman lover at festivalen skal bli et årlig arrangement. (Foto:Espen Stensrud)


Vi stilte med stand og pratet med alle som kom forbi.
Vi stilte med stand og pratet med alle som kom forbi. (Foto:Stein Inge Stølen)


Forsvarsminister Espen Barth Eide klippet snora under den offisielle baneåpningen, mens den amerikanske ambassadøren Barry B. White koste seg på Amcar Village.
Forsvarsminister Espen Barth Eide klippet snora under den offisielle baneåpningen, mens den amerikanske ambassadøren Barry B. White koste seg på Amcar Village. (Foto:Stein Inge Stølen)


Tilskuerne fikk mye å se på, både på banen og i lufta. Her en Pitts Xtra 300 dobbeltdekker.
Tilskuerne fikk mye å se på, både på banen og i lufta. Her en Pitts Xtra 300 dobbeltdekker. (Foto:Espen Stensrud)


Denne bilen kjørte Ronnie Peterson i Formel 1 under 1972-sesongen. Det ble en skuffende sesong etter den sensasjonelt sterke 1971-sesongen,men på Rudskogen gikk ihvertfall bilen bra med en herlig motorlyd på kjøpet.
Denne bilen kjørte Ronnie Peterson i Formel 1 under 1972-sesongen. Det ble en skuffende sesong etter den sensasjonelt sterke 1971-sesongen,men på Rudskogen gikk ihvertfall bilen bra med en herlig motorlyd på kjøpet. (Foto:Espen Stensrud)

Les mer om: video, autofil tv, rudskogen, harald huysman, rudskogen motorfestival
Nøkkelord:

Diskutér denne artikkelen